Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Андреас Лубиц е скрил от работодателите си свое психическо заболяване

| обновлено 27.03.15 15:08
Фото: ЕПА/БГНЕС

Пилотът Андреас Лубиц, който разби самолета на Germanwings със 150 души на борда във френските Алпи, е скрил от работодателите си свое психическо заболяване, съобщи прокуратурата в Дюселдорф. В деня на полета той не е трябвало да бъде на работа, тъй като е имал болничен лист. Документът обаче бил скъсан. В жилището на Лубиц не били открити нито прощално писмо, нито документи, които биха могли да насочат разследващите към евентуални политически или религиозни мотиви за действията му.

По-рано "Дейли мейл" публикува коментар, че 28-годишният пилот може да е преживявал лична криза, опитвайки се да преодолее провалена връзка, когато преднамерено е насочил самолета Airbus A320 към алпийските склонове. Според "Билд" Лубиц имал проблеми във връзката с приятелката си в седмиците преди самолетната катастрофа и вероятно е преживявал раздяла. Появиха се твърдения, че двойката е била сгодена и е трябвало да се оженят следващата година. 

По-рано германската полиция претърси апартамента на Лубиц, който според сведенията е споделял с приятелката си. 

Разкрито беше също, че пилотът продължавал да ходи на психолог допреди катастрофата със самолета. Той е бил фитнес маниак, страдал е от депресия и изтощение, които са задържали кариерното му развитие. Въпреки това обаче той е минал всички психологически тестове и е бил смятан за годен да управлява самолет.

Следователите смятат, че вината за катастрофата на самолета на Germanwings на 24-ти март е на Андреас Лубиц, който е бил сам в кабината, след като колегата му излязъл. Лубиц заключил пилотската кабина, за да попречи на командира на екипажа да влезе вътре, след което започнал да снижава височината и накрая самолетът се разбил в планината. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!