Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Откират мотосезона

рокери мотори
В София ще бъде открит мотосезонът. Сборният пункт на участниците в мотошествието е в 10:00 часа пред храма "Свети Александър Невски". Полицаи ще охраняват мотопохода, чийто краен пункт е на Околовръстното шосе между пътен възел "Бояна" и Националния исторически музей.

Тази година, по идея на представители на мотоклубовете в София, маршрутът, по който ще преминава мотошествието, е по-дълъг, а целта е да се получи едно по-представително шоу. Мотото на проявата е: "Внимание и толерантност на пътя".

Тенчо Тенев, началник на Пътната полиция при Столичната дирекция на Вътрешните работи: Постигнахме споразуменеие с тях, да са в три колони една до друга. Отстрани на колоните ще бъдат наши полицаи-мотоциклетисти. Отпред ще има наш полицейски автомобил, след автомобила ще има наши екскортни мотоциклети.

Стефан Колев, президент на един от софийските мотоклубове каза: Много строго следим за правилата, включително безопасност на движението, спазване на закона, забрана за управление, след употреба на алкохол. Срещу гонката, единственото нещо, което трябва да знаят гражданите на София е да подават своевременно сигнали на телефон 112. След като има нарушение, правим административни санкции. Мотоциклетисти, които нямат номера, след като бъдат спрени, задължително ги санкционираме. Нещата там са по-сложни, има лишаване от правоуправление.
  

Новия си мотосезон ще открие в Разград и тамошният рокерски клуб "Лудогорски братя".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!