Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Засилват се критиките към медийното отразяване на самолетната катастрофа в Алпите

Фото: ЕПА/БГНЕС

Все по-силни  стават критиките срещу медийното отразяване на катастрофата със самолет на германската авиокомпания „Джърманунгис”, при която във вторник загинаха 150 души. Църковни лидери и лично шефът на компания "Ербъс" призоваха да се даде малко спокойствие на семействата на пострадалите и да се прекратят спекулациите около причините за трагедията.

Действията на някои телевизионни предавания е подигравка със скръбта на семействата на загиналите, заяви  шефът на компанията "Ербъс" Том Ендерс. Самолетът, който катастрофира, бе тип "Ербъс А320".

Пилотите продължават да заслужават нашето доверие. Те са първокласно обучение и по правило тествани, посочи Ендерс. Към критиките му се присъедини и бившият ръководител на протестантската църква в Германия Маргот Кесман.

Нека запазим малко тишина. Кому са нужни всички тези снимки от катастрофата, защо е нужно сега всеки да смята, че е знаел по-добре как да се избегне трагедията?  Нека в началото на великденските празници да почетем загиналите и да подкрепим близките им със съчувствие и малко мълчание, написа тя във вестник „Билд”.

Според този вестник вероятната причина за психическия срив на пилота Андреас Лубиц е била раздялата с приятелката му, която го напуснала точно ден преди катастрофата. Личните събития в живота никога не могат да бъдат прогнозирани, обявиха експерти от авиокомпанията.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!