Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Международното изложение "Културен туризъм" се открива тази вечер във Велико Търново

Фото: БГНЕС

Представители на 11 държави ще участват в 12-ото издание на Международното изложение "Културен туризъм", което се открива тази вечер във Велико Търново. То е по инициатива на местната община и общинската агенция по туризъм "Царевград Търнов" и се подкрепя от Министерството на туризма.

На изложението, което ще продължи до 4-ти април, ще бъдат представени нови туристически продукти и атракции у нас и в чужбина, а най-интересните ще бъдат отличени. Ще има дискусия за резултатите от интерпретирането на българското културно и историческо наследство. Ще се проведе традиционната среща на кметовете на общините у нас по проблемите на туризма. В нея ще участва министърът на туризма Николина Ангелкова.

В програмата е включен и традиционният фестивал за туристически филми, наречен "На източния бряг на Европа". Най-добрите туристически издания, сайтове, плакати и събития ще получат награди в националния конкурс "Чети и пътувай".

Студенти от страната ще участват в онлайн конкурс за разработка на туристическа тематика. Победителите ще получат възможност да стажуват в държавни и общински институции, свързани с туризма.

В събота изложението "Културен туризъм" ще завърши в крепостта "Царевец" с историческа възстановка на всекидневието в средновековния Търновград.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!