Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

В Разград недоволстват от бавния ремонт на градския център

Фото: Радио Шумен

Собственици и наематели на заведения в Разград настояват да се ускори ремонтът в центъра на града заради големите загуби, които им причинява. 

Недялко Неделчев, наемател на едно от заведенията, обяви, че няколко търговски обекта вече са затворили, други са съкратили персонала си.

Настояваме за ясни ангажименти, да бъдат коригирани заградените пространства, така че да се разшири зоната, през която преминават хората и достъпът до търговските обекти и пред тях  да бъде увеличен. Настояваме и за данъчно-финансови облекчения за фирмите, които поне частично да ни овъзмездят за продължилия вече толкова дълго време ремонт.

Декларацията с исканията на предприемачите ще бъде внесена в Общинския съвет от общинския съветник от Синята коалиция и представител на градския бизнес Теодор Ролев, който обяви, че ще подготви докладна записка с конкретни предложения за обезщетяване на потърпевшите.

2016-а година да бъде нулева година за тъй наречената такса "лятна градина" за прилежащите заведения. По някакъв начин да бъдат компенсирани и останалите търговски обекти, които са засегнати от този ремонт.

Ако в кратки срокове не получат отговор на исканията си, предприемачите са готови да заведат иск за претърпените щети, да започнат и подписка сред живущите в центъра на Разград, както и да организират протест пред Общината.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!