Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Интернет референдум в подкрепа на раждаемостта започва в Русе

Своеобразен "Интернет референдум" в подкрепа на раждаемостта на българите започва от Русе "Патриотичният фронт". Това обяви народният представител от парламентарната сила и заместник-председател на ВМРО Искрен Веселинов.
 
Според Веселинов причината за този своеобразен "интернет референдум" е, че през миналата седмица внесеният от "Патриотичния фронт" законопроект за данъците на физическите лица не е бил приет от депутатите в пленарната зала.
Веселинов обясни, че със законовата промяна се предвижда семействата, които не получават детски надбавки, тъй като доходите им надвишават прага от 350 лева, да имат данъчно облекчение от по 20 лева месечно за дете.

Нашият призив е да се подпишат поне 100 хиляди души до месец октомври, за да докажем чрез един своеобразен интернет референдум необходимостта от тази мярка. Не че 20 лева са нещо, което ще промени начина на живот на едно семейство, за нас обаче проблемът е, че хората на чувстват грижата на държавата към техните деца.
 
Веселинов цитира и справка, според която в първото тримесечие на тази година са се родили с 1 000 деца по-малко в сравнение със същия период от миналата година.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!