Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Агнета без свидетелства за произход са открити в кланица в Търговищко

| обновлено 09.04.15 20:12
Фото: Радио ВИДИН

30 агнета без свидетелство за произход и без ушна маркировка са открити в кланица в село Здравец край Търговище. На мястото беше извършена внезапна проверка от експертите от Областната дирекция за безопасност на храните и Икономическата полиция.

Според доктор Анелия Цонева, ръководител на областната дирекция, агнетата са оставени на отговорно пазене, обектът е запечатан, а това е второ нарушение само за една седмица. На собственика ще бъде връчен акт за административно нарушение.

Официалният лекар, който отговаря за кланицата, е уведомил началник-отдела и веднага сме влезли във връзка с икономическа полиция. Установяват 30 броя агнета, без ветеринарно-медицинско свидетелство за произход, без индивидуални ушни идентификатори. Издадено е разпореждане за спиране на дейността на кланицата само, не и на транжорната. Предстои връчване на акт за установеното административно нарушение, посочи Цонева.

Собственикът на фирмата Славчо Славчев демонстративно раздаде на случайни граждани около два тона месни продукти в знак на несъгласие със затварянето на предприятието и е разтревожен за съдбата на запорираните животни.

Ние се обадихме до началник-отдел хуманно отношение в Министерството на земеделието и храните. Той ни каза, че нямат право ОДБХ, каза Славчев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!