Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Заловени 35 сирийски бежанци в товарен влак на път за България

Фото: ЕПА/БГНЕС

Група от 35 сирийски бежанци,укрити в товарен влак,пътуващ от граничната жп гара Одрин за България били разкрити от турските власти, съобщиха информационните източници.
Докато влакът се подготвял за отпътуване от граничната гара, служителите на железопътния пункт чули  плач на бебе откъм влака и започнали да проверяват всички вагони. Така разкрили групата от бежанци,сред които имало няколко жени с малки деца,едно от които било бебе.
 Бежанците са предадени на полицията в Одрин.При разпита те разказали,че избягали от град Хасеки в Североизточна Сирия, където джихадистите от Ислямска държава разрушили къщите им и нямало къде да живеят. Няколко от мъжете получили наранявания.
Дошли в Истанбул, намерили няколко каналджии, на които заплатили по хиляда долара на човек,за да ги прекарат нелегално до България,откъдето искали да се прехвърлят към Европа. 
  С автобус пристигнали в Одрин. Изчакали да стане тъмно в парка близо до граничната жпгара  и тогава под прикритието на нощта с помощта на каналджиите се качили и укрили в два празни товарни вагони на влака,който трябвало да отпътува от Одрин за България,но плачът на бебето издал групата. 
Полицията в Одрин издирва каналджиите,които са организирали нелегалното прехвърляне на бежанците. Разследването продължава.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!