Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Горски инспектор от Велико Търново е бил заплашен с убийство

Фото: БГНЕС

На един от гаражите на Регионалната дирекция по горите във Велико Търново днес е била поставена скръбна вест за предстояща смърт на горския инспектор Илиян Неделчев. По случая е образувано досъдебно производство за заплаха за убийство.

Горският инспектор Илиян Неделчев отговаря пряко за община Севлиево и направи проверки на цялата територия. В екип тази година е съставил 31 акта за нарушения, каза заместник-директорът на Регионалната дирекция по водите Петър Воденичаров.

Ще почине Илиян Неделчев. Едно от най-големите бедствия на цивилизацията е ученият глупак. Карай умно, прибери се жив - от приятелите от Велико Търново, Павликени и Сухиндол, разказа заместник-директорът какво пише в скръбната вест.

Воденичаров припомня, че наскоро са били опожарени последователно къщата и стопанска постройка в селски семеен имот на Зорка Иванова, която е заместник-директор по контролната дейност.

Явно нещата са свързани. Започна се от ръководителя на опазването на горите, а сега към един от горските инспектори, който за миналата година е номиниран за най-добър в дирекцията. Според нас това е не само лично до инженер Зорка Иванова или до Илиян Неделчев. Това вече прилича на цялостна заплаха към всички служители. След като контролът беше засилен, докъде може да се стигне, посочи още Воденичаров.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!