Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Има надежда бебето, малтретирано от акушерка, да се възстанови напълно

| обновлено 27.04.15 17:52
Фото: БГНЕС
Стабилизирано е състоянието на бебето, малтретирано от акушерка в болница "Софиямед". Всички жизнени показатели на момиченцето са под контрол, заяви д-р Радка Масларска, началник на Клиниката по неонатология в болница "Токуда".

Детето е прието в болница "Токуда" на 18 април вечерта с висока температура, тежка анемия и отток на главата, разказва доктор Масларска.

Това, което беше по-важно, видяха се мнжество огнища контузионни в мозъка, което състояние вече директно застрашаваше живота на Никол.

Към момента има подобрение на неврологичния статус на детето, храни се самостоятелно, но е рано да се прави  оценка на късните усложнения. Въпреки това шансовете то да се оправи напълно са налице, прогнозира доктор Игова.

Нашите надежди са такива и целият ни екип работи в тази насока,  детето да продължи своето нормално развитие. На един по-късен етап ще може да се даде далечна прогноза.

Директорът на болницата доктор Явор Дренски коментира, че за случилото се с четиридневното бебе има вина и здравната система у нас.

Държавата съвсем отговорно да намери средства да покрие нуждите за здравеопазването към момента, за да се успокои системата и не да се опитват изкуствено да затрудняват достъпа на пациентите до лечебните заведения като лимитират дейността. Това е едно допълнително напрежение, което се наслагва върху медицинските екипи. Те са принудени не само за пациентите да мислят, а да мислят утре ще имат ли заплати.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!