Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Русия призовава международната общност да настояват Украйна да извърши безпристрастно разследван е на миналогодишните събитията в Одеса

Русия призовава международната общност, включително правозащитните и неправителствени  организации, решително и честно да настояват пред украинската страна да извърши задълбочено, обективно и безпристрастно разследване на събитията в Одеса,  заяви  говорителят на руското външно министерство Александър Лукашевич:

„С дълбока загриженост констатираме, че една година  след трагедията в Одеса, украинското правосъдие не е направило никакви осезаеми стъпки към обективно, независимо и безпристрастно разследване на това ужасяващо престъпление, както и за привличане на виновните към отговорност. Напротив, налице е ясна линия за протакане на  процеса. Трябва да отбележим, че за тази "небрежност" и пасивност на украинските власти  допринася  позицията на техните  покровители на Запад. Безнаказаността на тези престъпления и тежките нарушения на правата на човека, извършени по време на вътрешния украински конфликт, създават ужасяващ прецедент”, посочва Александър Лукашевич- говорител на руското външно министерство.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!