Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Борисов: Приети са две искания на синдикатите от сектор "Сигурност"

Бойко Борисов
Фото: БГНЕС

Две искания на синдикатите в сектор "Сигурност" са приети днес, но конкретните решения ще станат ясни на Министерския съвет в сряда, заяви премиерът Бойко Борисов
Това, което се е случило, ще го кажеме в сряда, 12 часа, имаме среща на Тристранката. Г-н Калфин, Румяна Бъчварова казаха своите идеи. Считам, че е една много добра реформа, от името на синдикатите не могат да говорят, две важни неща те искат, с които мисля, че можем да се съобразиме. Останалото е много добро.
Борисов даде положителна оценка на работата на кабинета и определи като най-голяма реформа, случила се в България, тази в инфраструктурата и строителството.Той не се съгласи с казаното от президента Плевнелиев,че реформите не вървят с необходимото темпо.
Пенсионната реформа, това, което предлагаме, е до 2048-а година да имаме пенсионна реформа. Затова внимателно със синдикати, с работодатели, министри пипаме всеки един детайл, за да може като я предложим, българите да знаят, че ще имат гарантирани пенсии в следващите години. Здравната реформа, министър Москов прави нещо, което 25 години не е направено. В образованието също, а най-голямата реформа, случила се в България, това е инфраструктурата и строителството, която мога да си я кажа спокойно, че си я движа аз.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!