Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Полицията ще хваща нарушения на абитуриентите с мобилни камери

Фото: БГНЕС

Полицията ще използва мобилни камери, за да снима нарушения на абитуриентите в София. Те обаче няма да бъдат глобявани на място, а ще получат наказателни постановления след края на абитуриентските празници, обясниха от СДВР.

Голяма част от центъра на София ще бъде затворен на 24-ти май заради стотиците абитуриенти, които ще празнуват. Това предупредиха днес от КАТ в столицата. За първи път тази година завършващите средно образование няма да се събират на предварително определени от Общината и полицията места. За сметка на това от СДВР обясниха, че патрули на МВР ще ескортират колоните от автомобили из целия град.

Борислав Муеров, началник на Охранителна полиция, обясни:

На територията на столицата от 23-ти до 31-ви май 131 училища ще имат абитуриентски балове, като цифрата на увеселителните заведения, които са ни подадени от тях, са 50 на брой.

50 лева ще е глобата за тези, които по пътя към заведението се возят излезли навън от автомобилите, както и за техните шофьори.

Заместник-директорът на СДВР Антон Златанов обясни, че целта на полицията е не да сплашва празнуващите абитуриенти, а по-скоро да ги предупреди да не нарушават правилата за движение по пътищата.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!