Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

В Благоевград започна 12-ата годишна конференция на академичните библиотеки

Фото: БГНЕС

Университети от 25 държави ще участват в 12-ата годишна конференция на академичните библиотеки. Неин домакин е Американският университет в Благоевград.

Сто и четиресет представители на библиотечната академична общност от повечето европейски държави, САЩ, Египет, Мароко, Нигерия и Русия пристигат в Благоевград. Конференцията, която е ежегодна и се провежда в различни страни, се организира от Американския международен консорциум на академичните библиотеки.

Темата на тазгодишния форум е „Преодоляване на граници: Информационна грамотност и сътрудничество между преподаватели, библиотекари и компютърни специалисти". Като лектори  са поканени водещи експерти в областта на новите технологии, прилагането на игри и видео ресурси за придобиване на нови знания. 

Участниците в конференцията ще могат да се запознаят с университетската библиотека „Паница“ на американското висше училище. Тя е водеща англоезична библиотека на Балканския полуостров с над 200 000 заглавия и продължава да се утвърждава като мост между различни култури и практики. Конференцията на академичните библиотеки ще продължи до 30 май.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!