Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Френската полиция разтури импровизиран лагер насред Париж с бежанци

Фото: Ан Алекс

Френската полиция разтури импровизиран лагер насред Париж със стотици бежанци, живеещи в мизерни и нехигиенични условия. Евакуацията беше предприета след сигнал на санитарните служби.

360 бежанци бяха евакуирани сутринта от импровизирания си лагер в северната част на Париж, недалеч от Северната гара. Дошли предимно от африкански страни, главно самотни мъже, но и цели семейства, те обитаваха от месеци пространството под моста на въздушното метро.

Сутринта участъкът беше отцепен от полицията. Акцията се проведе под погледите на представители на различни хуманитарни асоциации. Бежанците ще бъдат преместени в центрове за спешно настаняване край Париж. 160 от тях искат убежище във Франция, останалите възнамеряват да се отправят към северните страни.

Заповедта за разтурването на лагера беше издадена след сигнал на санитарната администрация за сериозна опасност на епидемия от дизентерия и краста. Хигиенните условия се влошаваха от ден на ден въпреки редовното почистване на терена от общинските служби. През последните седмици притокът на бежанци от Средиземноморието рязко се увеличи.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!