Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Протестират и служителите на ОД на МВР в Русе

Фото: ЕПА/БГНЕС

Служителите на Областната дирекция на МВР в Русе също излязоха на протест срещу готвената пенсионна реформа в сектор "Сигурност".

От 4 години служителите на МВР не са получавали копче от това министерство и в този аспект от вчера сме свидетели на ново нахалство от гледна точка на това, че бяха осигурени скорострелно във връзка с нашите протести средства, за да се изплатят сумите за дрехи на неуниформения състав, като униформения състав пак вълци го яли. Това са хората, които искате да са на улицата и да защитават вашите интереси. 

Това каза Иван Павлов, председател на УС на Синдиката на служителите в МВР и разясни основните причини за недоволството на полицейските служители. Част от русенските полицаи ще се включат в националния протест и ще настояват за запазване на възрастта за пенсиониране. 

Аз съм на 47 години. Мен всичките тези промени изобщо не ме вълнуват. Целият ми живот е преминал в системата на МВР. На 17 години съм заловил първия си престъпник. Сменил съм толкова министри и ръководства на МВР, че нито ме вълнува кой е министър, нито кой е главен секретар, изобщо.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!