Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Преглед на печата

"53 325 семейства в България имат нужда от помощи всеки месец, за да оцеляват. Толкова хора на помощи не е имало от 2004 година, сочат данните на Агенцията за социално подпомагане. В последните две години мизерстващите българи са се увеличили със 7 процента", пише 24 часа в челната си публикация.

Вестникът публикува и призива на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България: "Първо реформи в енергетиката, после по-висока цена на тока". Преса също цитира шефа на конфедерацията Кирил Домусчиев на първата си страница с изказване по адрес на шефа на държавния регулатор: "Този човек е скаран с математиката“. "Предприятия ще спрат производство за един ден през идната седмица. По този начин работодателите ще протестират срещу поредното увеличение на цените на тока от 1 юли“, съобщава Стандарт във водещата си статия.

"Полицейският протест се втвърдява", констатира Труд в репортаж за вчерашното шествие на полицаи, пожарникари и надзиратели в центъра на София. "За демонстрациите в столицата пристигнаха ченгета от цялата страна, много от тях - заедно със семействата си.“ Те "искат четири оставки - на вътрешния министър Румяна Бъчварова и нейния заместник, на шефа на пожарната и на началничката на правната дирекция в МВР“. "Днес се очаква синдикатите, които искат тригодишно отлагане на пенсионната реформа в сектор "Сигурност", да опънат палатки пред парламента", допълва изданието.

Задава се бунт срещу здравния министър Петър Москов, твърди Преса, цитирайки заместник-председателя на ресорната комисия в парламента Емил Райнов. "Ако идеята на министъра за разделяне на пакетите, финансирани от здравната каса, на основен и допълнителен се приеме, хората ще излязат на бунт“, твърди Райнов. Според него предлаганата реформа ще ограничи достъпа до медицински услуги, а това може да провокира ситуация, подобна на тази от февруари 2013 година, когато българите получиха двойни сметки за ток и организираха масови протести, каза още депутатът от БСП, цитиран от Преса.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!