Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Френското правителство ще представи спешен план за справяне с кризата с бежанците

Фото: ЕПА/БГНЕС

Френското правителство ще представи спешен план за справяне с кризата с бежанците, след като през последните седмици бяха премахнати няколко импровизирани лагера със стотици хора, живеещи в мизерни и нехигиенични условия.

Спешният план за прием на бежанците, представян от френския вътрешен министър Бернар Казньов, е насочен главно към най-непосредствените проблеми с мигрантския поток, без засега да предлага дългосрочни действия. 

По думите на министъра първата цел е да се избегне създаването на нови импровизирани лагери, носещи риск за хигиената и сигурността. Тяхното разтурване ще продължи, като се търсят решения за подслон на бежанците. 

Очаква се министърът да разреши създаването на център за временно настаняване в района на столицата по молба на кмета Ан Идалго. Ще бъдат обсъдени и мерките за борба с нелегалните имигрантски мрежи и най-вече проблемът с мигрантите от Италия, които бяха спрени от френските власти.

 Министър Казньов призова италианското правителство да приеме система за подбор на бежанците, ако иска съдействието на европейските партньори.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!