Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Преглед на печата

Почти всички вестници поставят на първо място проблема с поскъпването на тока за промишлени нужди.

"Дума" и "Земя" пишат на първа страница "Кабинетът бил против поскъпване на тока" и "Токов удар за властта". "Капитал дейли" цитира изявление след вчерашното извънредно заседание на правителството "Токът за цялата индустрия ще е по-евтин". Според "Преса" Борисов прехвърли цената на тока в парламента след заседание с министри. "Вадят на светло депутати с перки" е водещото заглавие на "Стандарт". "Токът по-евтин за производствените фирми", пише на първа страница "Труд".

"Телеграф" пише, че топлофикациите стимулират абонатите си да не се отказват от услугите им, като увеличават петорно таксата за дялово разпределение. Така някой и да реши да свали радиаторите си, няма да намали разходите си.

"Труд" пише: "България проспа пари от НАТО". Министерството на транспорта не изпратило наши представители на конференция на транспортната група на Алианса, а на подобни форуми се сключвали договори с лицензирани превозвачи.

"Стандарт" информира, че на полигона в Ново село има три американски танка, транспортирани със самолет от американска военна база в Германия. Танковете ще участват в учение, на което ще присъства министърът на отбраната Николай Ненчев. По време на учението парламентарната комисия по отбрана ще проведе изнесено заседание.

"Убиецът на българчето в Грац превъртял заради развод" и "Психар уби българче в Грац" са водещите заглавия на "Телеграф" и "Новинар" по повод трагичния инцидент в австрийския град. 26-годишен босненец уби трима души и рани 34 с автомобила си.

"Разходите за болнични на НОИ са рекордно високи за последните пет години", пише "Сега".

Бившият директор на Окръжна болница в София д-р Димитър Димитров заявява в интервю за "Преса": "Реформата на Москов е празнодумство". Д-р Димитров смята, че реформата в бранша трябва да е дело на икономисти.

В коментар на "Сега" посочва: "Истинската организирана престъпност е битовата". Чрез нея мафията хвърля обществото в страх и генерира милиарди печалба. Повече от 1 милион дела за битови грабежи са прекратени поради давност, въпреки че МВР и службите струват на обществото всяка година близо 2 милиарда лева.

"Полицаи се жалват пред Комисията за защита от дискриминация от пенсиониране насила", пише "Монитор". Полицаите се оплакват също от стрес и финансови затруднения.

Според "24 часа" всяка година биват заловени по 500 джебчийки. По неофициални данни, с джебчийство у нас се занимават около 2000 души. Голяма част от тях са били арестувани по няколко пъти. Полицаите обаче признават, че разследването и доказването на престъпленията им е много трудно.

"24 часа"
информира, че единственият кандидат за приватизация на ВМЗ Сопот е един от най-големите оръжейни търговци у нас Емилиян Гебрев е бил отровен и едва се разминал със смъртта преди седмици. За случая е образувано досъдебно производство. Използваната отрова била много рядка, от типа на бързо разпадащите се. Подозират руска връзка заради скорошна пратка на Гебрев за Украйна, допълва вестникът.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!