Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Хирургичното отделение на Разградската болница няма да остане без медицински сестри

Фото: Марина Бенова

Хирургичното отделение на Разградската болница няма да остане без медицински сестри, въпреки че в понеделник всички 11 сестри от "Хирургията" подадоха заявления за напускане от 25-и юни.

Нормалният работен и лечебен процес в отделението няма да бъде нарушен, каза директорът на лечебното заведение д-р Марин Керчев. Той обясни, че само четири от всички 11 медицински сестри в отделението, които в понеделник подадоха заявления за напускане от 25-и юни, са освободени от работа съгласно волята им.

Останалите седем са пожелали да отработят срока на едномесечното си предизвестие, като е възможно в този период да преосмислят решението си за напускане, обясни директорът на болницата. Той обяви, че три нови медицински сестри вече са пожелали да започнат работа в "Хирургията".

Д-р Керчев коментира, че не се притеснява от предстояща проверка на Инспекцията по труда по изпълнението на дадени през пролетта предписания за спазване на работното време. По думите му, новото болнично ръководство е оптимизирало работните графици на медиците така, че да не полагат извънреден труд.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!