Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

В Берлин е задържан българският гражданин Владислав Филков

Фото: БГНЕС

В Берлин е задържан българският гражданин Владислав Филков, издирван за грабеж и убийството на 75-годишния Николай Димитров от град Завет, съобщават от прокуратурата. Арестът е в изпълнение на издадена от Окръжната прокуратура в Разград европейска заповед. 

Заповедта беше издадена през март, след като разследващите установиха, че обвиняемият 29-годишен криминално проявен е осъждан гурбетчия, напуснал България в хода на разследването на тежкото престъпление, извършено, докато е бил в страната по време на коледните празници.

Обвинението срещу Филков беше повдигнато в негово отсъствие пред служебния му защитник. Филков е обвинен в това, че на 25-и и 26-и декември миналата година в Завет е откраднал 220 лева и мобилен телефон от Николай Димитров, след което го е убил. Тялото на мъжа беше открито два месеца по-късно във водоем край града, а аутопсията установи, че е бил удушен.

Според разследващите тежкото престъпление няма връзка с членове на семейството на убития, чиято  дъщеря е съдия в СГС.

След задържането на Владислав Филков в Берлин предстои произнасянето на германския съд по допускане на предаване на лицето и фактическото му предаване на българските власти за продължаване на разследването по делото, съобщават от прокуратурата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!