Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Франция увеличава постовете в полицията и службите за сигурност

Фото: ЕПА/БГНЕС

След поредното заседание на Съвета за отбрана в Елисейския дворец министърът на вътрешните работи на Франция Бернар Казньов припомни взетите мерки за сигурност. В района на нападението в петък действа максималната степен на антитерористичния план. 158 обекта са под засилено наблюдение.

Преди обед президентът Франсоа Оланд свика отново Съвета за отбрана, за да обсъди сигурността в страната.

Правителството ще продължи да действа без почивка срещу високото ниво на терористична опасност, заяви френският министър на вътрешните работи след заседанието на Съвета за отбрана. В отговор на критиките на опозицията за недостатъчни мерки срещу тероризма министърът припомни решението да се увеличат постовете в полицията и службите за сигурност, чиито права ще бъдат разширени с приетия нов закона за разузнаването.

Арестът на заподозряното лице за терористичния акт в химическия завод на "Еър Пръдъктс" във Франция беше продължен с 24 часа. В ареста в Лион Ясин Сали продължава да мълчи. При обиска на дома му полицията е иззела компютър и телефон, но не са открити оръжия или джихадистки пропагандни материали. Сестрата и съпругата на заподозрения, също арестувани, са изразили само шок и недоумение. Съседи и познати споделят пред медиите, че не са забелязали нещо подозрително във вида и поведението на този баща на три деца, заподозрян за обезглавяването на шефа си и експлозията в завода на "Еър Прадактс". Следен на няколко пъти заради ислямистки убеждения, той не е показвал терористични намерения според разузнаването.

Спецслужбите продължават да търсят евентуални съучастници.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!