Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

В Париж беше открит тридневен туристически панаир под надслов "България - култура и традиции".

Фото: архив

Министърът на туризма Николина Ангелкова откри в Париж тридневен туристически панаир под надслов "България - култура и традиции". Основният фокус на събитието е запознаването с българските региони. Фестивалът предлага на гостите многобройни културни атракции.
Площад "Пале Роаял" в сърцето на Париж се превърна в български кът. Туристическият панаир "България - култура и традиции" приканва на тридневно пътешествие в страната ни. На официалното откриване преди обед бяха поканени представители на френската агенция за дребния и средния бизнес, Търговската палата на Париж и туристически агенции.
Парижани и туристи откриват България с богата музикална програма, фотоизложба с български природни забележителности, художествено ателие за занаяти, литературни срещи и едно кулинарно приключение  - "Вкусна България", представяно от телевизионния ни водещ Ути Бъчваров. Най-голямата атракция е добре дошла в парижките горещини -200-килограмов меден казан, точно копие на този от магерницата на Зографския манастир на Света гора. с вместимост 1 тон. Съдън е пълен с таратор. Гостите се гощават до насита с любимата ни лятна супа - предвидени са 3000 порции.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!