Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Въздухът над Бургас продължава да се замърсява със стирен

Фото: wikipedia.org

Въздухът над Бургас продължава да се замърсява със стирен, алармира градският обществен посредник Таньо Атанасов. Допустимите норми се превишават почти всеки месец. От бургаската екоинспекция твърдят, че не могат да установят източника.
За 2014 година среднодневните норми са превишени 48 пъти:
Констатирани13 дни, в които са измерени превишение на средночасовите норми, които доказват високо съдържание, наличието на този вреден ароматен въглеводород. Моето притеснение е това, че, аз нямам спомени, институциите, които са констатирали тези факти, да са реагирали - какви са причините, откъде е причинителят.
Замърсяването продължава и през тази година. Превишение на стирен има във въздуха във всички месеци, добави общественият посредник на Бургас. От бургаската екоинспекция също отчитат такива, като само за ноември миналата година те са 25. Според експерта Марияна Николова причинителят на замърсяването не може да бъде открит:.
Източници могат да бъдат нефтохимическата промишленост, производство на пластмаси, смоли, нямаме конкретен източник.
Данните на екоинспекцията не показват промишлен източник на замърсяване, добави Николова. Възможна причина, според нея, са полагане на изолации и асфалтиране, въпреки че най-сериозните превишения са през зимата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!