Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Преглед на чуждестранния печат

Всички всекидневници в Гърция съобщават за нови огромни опашки от пенсионери пред банките, след като финансовото министерство вдигна лимита и постанови да се дават на гише по още 120 евро на пенсионерите без банкови карти.

37,6 на сто от гърците на възраст от 18 до 64 години са изложени на риск от бедност или социална изолация, съобщава вестник Вима, като се позовава на статистическата служба на страната ЕЛСТАТ. Данните показват, че тенденцията на обедняване расте от 2010 година насам.    

Вестник Етнос пише, че кабинетът "Ципрас" е изготвил тригодишна програма, включваща нов заем за Гърция. Тя предвиждала радикално преобразяване на държавния сектор, дълбоко реформиране на данъчната система по европейски модел и оздравяване на пенсионната система.

Вестник Та неа информира, че в момента се провеждат трескави консултации по гръцкото искане за нов заем и че Еврокомисията предстои да се произнесе. Вестникът пише още, че Европейската централна банка е оставила непроменен тавана на механизма, от който се финансират гръцките банки.

Руският Ведомости обръща внимание на темата за руските неправителствени организации, които се саморазпускат, тъй като не могат да работят по силата на закона за "чуждестранните агенти". Приетият през ноември 2012 година закон изисква всички финансирани от чужбина неправителствени организации, които се занимават с политическа дейност, да се регистрират като чуждестранни агенти. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!