Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Цв. Цветанов: Надявам се с общи усилия и с гласовете и на опозицията да достигнем до резултат около промените в Конституцията

Фото: БГНЕС

Очакванията на Европейската комисия и на евроатлантическите партньори са за обединение около промените в Конституцията, които да направят възможна съдебната реформа в България. Това каза в Благоевград заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Според него предстоящите местни избори не трябва да изместват фокуса от най-важните цели на държавата, а една от тях безспорно е консолидацията около промените в Конституцията, които ще бъдат дебатирани в следващите месеци, каза председателят на парламентарната група на ГЕРБ:

Надявам се, че с общите усилия на всички и с гласовете и на опозицията ще можем да достигнем резултат, който ще ни даде възможност в предстоящите месеци да дискутираме и прецизираме текстовете, които трябва да бъдат приети окончателно на второ гласуване.

На въпрос на "Хоризонт" дали тази тема ще запази доверието и уважението между ГЕРБ и Реформаторския блок, Цветанов отговори:

Когато взимаме определени управленски решения, те трябва да бъдат само и единствено водени от интереса  на страната и на обществото.

На пресконференцията в Благоевград бяха представени официално кандидатите за кметове на общините в областта. В 13 от общо 14-те общини ГЕРБ има свои номинации, а в община „Симитли“ подкрепя настоящия кмет Апостол Апостолов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!