Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Първанов не изключи възможността за обединение с други политически формации за местните избори

Лидерът на партия "АБВ" Георги Първанов обяви в Русе кандидатите за кметове и общински съветници в Бяла, Две могили и Русе. Пред симпатизанти той начерта основните посоки за работа на общинските организации.

Залагаме на млади хора, които до сега не са били изкушени от политиката, но имат потенциала и енергията да бъдат добри управленци, каза лидерът на партия АБВ Георги Първанов и съобщи кандидатите за кметския стол в Русе, Бяла и Две могили. Според него, предстоящата предизборна кампания ще е тежка и с нищо по-различна от досегашната:

ашите очаквания за изборите е, че отново ще има тежък сблъсък на технолозите на този предстоящ избор. Отново ще има покупко-продажба, отново ще се впрегнат в избирателния процес структурите на властта – централна, може би, местна, може би. Отново ще има корпоративен вот, може би. Това, което мога да кажа много категорично, и нашите номинации го доказват, е, че АБВ няма да се поддаде на тези тенцении.

Бившият президент не изключи възможността за обединение с други политически формации: в името на по-доброто бъдеще на съответната община. Нямаме „забранителен списък“.

Междувременно във Варна вицепремиерът Ивайло Калфин заяви, че АБВ няма да приеме ултиматуми, за да подкрепи промените в Конституцията в замяна на подкрепа за други закони. 
Подобен начин търговия е абсолютно недопустим и неприемлив и няма как АБВ да приеме подобно търгуване с Конституция и закони. Ние правим закони и работим по тях с максимално широка дискусия и с желание действително те да променят нещата към по-добро.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!