Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Бежански домове в Германия подложени на серия атаки

Фото: БГНЕС

През последните дни в Германия има серия от атаки срещу бежанци и бежански домове. Повод за надигането на антиимигрантските настроения бе приемът на 800 сирийски бежанци в палатков лагер в Дрезден.

През последните две нощи е имало опит за палеж на дом на бежанци, нападение с камъни по друг такъв дом и побой над четирима имигранти от Сирия. Атаките са станали в Дрезден и Бранденбург. По чиста случайност смъртта са избегнали сирийско семейство с две деца, на 2 и 5 години, след като неизвестни хвърлили запалителна течност в дома им. Майката на децата е усетила дима и е успяла да събуди семейството си и да повика помощ.

В Дрезден група от 30-ина неонацисти са атакували с камъни бежански дом и бяха разпръснати от полицията. Пак там в петък четирима сирийски бежанци са били бити от група неонацисти.

В петък в Дрезден се проведе голяма демонстрация на крайнодясната партия Национална партия на Германия, която бе насочена срещу палатков лагер за 800 бежанци от Сирия. При демонстрацията се стигна до сблъсъци с полицията. Атакувани бяха и служители на германския Червен кръст, които поддържат лагера и се грижат за получилите убежище сирийци.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!