Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Преглед на чуждестранния печат

Турският вестник Хюриет съобщава днес, че президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган ще се срещнат през есента и тогава ще обсъдят реализацията на газопровода „Турски поток“. Вестникът цитира говорителя на Кремъл Дмитрий Песков. Междувременно, турският посланик в Москва каза, че преговорите по тръбопровода, по който ще преминава руски газ за Европа през Турция, продължават. Руският министър на енергетиката Александър Новак опроверга изказването на турски официален представител, че преговорите са спрени.
Министър-председателят на Великобритания Дейвид Камерън и президентът на Франция Франсоа Оланд са обсъдили, по телефона, мигрантската криза в град Кале, която, по думите на Камерън, може да продължи цяло лято, пише Белфаст Телеграф. Около 3000 имигранти живеят в самоделни лагери във и около френското пристанище Кале и всеки ден правят опити да отпътуват за Великобритания. 
Роднини на бившия „терорист номер едно“ Осама бин Ладен са може би сред загиналите в катастрофата на малкия самолет на летище „Блекбуш“ в английското графство Хемпшир, пише Daily Mail. Прессекретарят на полицията в графство Хемпшир е добавил, че е започнало разследване на инцидента. Самолетът е регистриран в Саудитска Арабия и е произведен в Бразилия.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!