Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

На Северния плаж в Бургас спасителите са извадили четирима души от морето само за час

Фото: БГНЕС

Четирима души са спасени от морето на Северния плаж в Бургас само за час в понеделник. При единия от инцидентите жената вече е била изпаднала в клинична смърт, а други два случая завършиха фатално през уикенда.

Мъртвото вълнение и неохраняемите плажове продължават да вземат жертви – през уикенда 15-годишно момиче се удави на ивица без спасители в село Атия, а трупът на 34-годишен човек от Сливен беше намерен на плажа в Слънчев бряг.

Само за час на 2 август спасителите са извадили четирима души от морето на Северния плаж в Бургас. При единия от инцидентите две жени влезли да се къпят в неохраняемата зона на ивицата, пояснява старши-спасителят Веселин Илиев:

Спасителите са видели, че се давят, скочили са от последния пост и са извадили първо едната жена. После са се върнали за другата, но тя вече е била потънала. Фактически изваждали са я от под водата – в клинична смърт, нямала е дишане. Спасителите са започнали сърдечен масаж и изкуствено дишане, пристигнала е и линейка от кол центъра. Възвърнали са ѝ сърдечният ритъм и са продължили с изкуственото обдишване, като в болницата жената е минала на нормално дишане.


Спасителите от същия пост са успели да спасят и две давещи се деца от Русия, допълни Илиев.

Флагът на плажа в Бургас в понеделник е червен, защото има мъртво вълнение, а къпането е строго забранено. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!