Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Преглед на печата

Фото: Мария Пеева
"Сърцето на Филип спря да бие", пише "Стандарт" на първа страница по повод кончината на първородния син на президента Росен Плевнелиев. 14-годишното момче е починало от дисекация ня аортата, допълва на първа страница вестник "24 часа". "Първородният син на Плевнелиеви си отиде внезапно", пише "Труд".
   
 Излизащите днес вестници пишат за още две тъжни раздели - с актьора Васил Попов и с режисьора Иван Георгиев-Гец.

 Масова ваксинация срещу антракс е поискал от управляващите Кризисният щаб във Варна, съобщава "Стандарт". Разпоредбите изискват масова ваксинация само ако през последните 30 гоини е имало център на зараза и затова от управата на Варна са се решили на този код, пояснява вестникът.
   
 Патриархът е цитиран от "24 часа": "Съветвайте се с църквата за образованието". Цитатът в "Стандарт" гласи: "Питайте Църквата за законите", пояснението е, че духовният ни водач е писал на председателя на народното събрание Цецка Цачева по повод обсъждането на Закона за образованието. "Синодът иска да съгласуват закони с него" е интерпретацията на "Труд".

 "Морето освирепя, 20 дни мъртво вълнение" е водещото заглавие на "Труд". В Бургас спасителите казват, че като вчерашната събота не е имало от 10 години, защото, след мъртвото вълнение са излезли вълни с височина над 2 метра, а вълнението било 7-8 бала.

 На първа страница "Телеграф" съобщава, че актьорите Явор Бахаров, Бойко Кръстанов и Димитър Захариев са спасили удавник на така наречения Райски плаж Силистар.
   
 "Ловният сезон започна с бракониерство", намерени са убити лопатари и сърна край Момчилград, пишат "Труд" и "Телеграф". В събота беше открит ловният сезон за пернати, но нетърпеливи бракониери са решили да отстрелят дивеч. Ако бъдат заловени, законът повелява до 3 години затвор.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!