Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Берлин да въведе отново граничен контрол, за да се справи с бежанската вълна, предложи германският профсъюз на полицаите

Фото: ЕПА/БГНЕС

Берлин да въведе отново граничен контрол, за да се справи с бежанската вълна, предложи германският профсъюз на полицаите. Само така полицията би могла да се справи с потока прииждащи нелегални имигранти, заяви председателят на профсъюза Райнер Венд.

От гледна точка на полицейския контрол това е единствената мярка, която би имала ефект. Само така ще можем да залавяме извършилите престъпления и да ги отсяваме от търсещите помощ. А онези, които нямат право на убежище, ще връщаме веднага обратно, например към Австрия и първата страна от Шенген, в която са влезли, посочва председателят на полицейските профсъюзи в Германия Райнер Венд.

Венд настоява Германия да не се отказва от темата за въвеждане обратно на граничния контрол в Европа на предстоящите срещи на върха в Брюксел. Германската полиция изнемогва с притока на бежанци и се обърна за помощ към своите пенсионирани служители. Нужни са ни хора, които вече са обучени или имат нужда само от опреснителен курс, за да поемат част от задълженията ни, каза Венд. На първо време спешно се търсят 1000 души. Венд настоя и полицията да бъде освободена от някои задължения, за които не  е нужно полицейско образование, като например регистрирането на бежанци. Същевременно потокът от прииждащи към Германия се увеличава. Мнозинството от тях продължават да са хора от Западните Балкани. Според допитванията в Албания цели две трети от населението планира скоро да напусне страната.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!