Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

НЕК и ТЕЦ "Марица изток 2“ осигуряват средствата за заплати на работниците от "Мини Марица изток“

Фото: БГНЕС

Работниците от "Мини Марица изток" няма да останат без заплати, каквито опасения изказаха от структурата на КНСБ във въгледобивното дружество.

Средствата за заплати ще бъдат осигурени от НЕК и ТЕЦ "Марица изток 2“, потвърди за "Хоризонт" инженер Андон Андонов, изпълнителен директор на "Мини Марица изток".

Заплатите в дружеството се изплащат на 25 август, дотогава средствата ще бъдат намерени, увери инженер Андонов ден преди празника на миньора.

Пред "Хоризонт" Пламен Димитров, президент на КНСБ заяви, че закъснява изпълнението на ремонтната програма, което може да постави зимният добив в риск.

Димитров посочи, че още на 23 юли в Раднево поне 50 от 350-те милиона лева, които двете американски централи дължат на дружеството, спешно трябвало да бъдат преведени. След множество срещи с представители на властта, в това число и на инженер Андонов с премиера Борисов преди дни, Пламен Димитров очаква пари да се намерят. Водят се преговори за заем с Българската банка за развитие, все още не е факт и необходимият кредит от 800 милиона лева, необходими на НЕК за разплащане с двете американски централи, за да могат те от своя страна да се издължат на "Мини Марица изток".





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!