Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Балканска бира, соул, джаз, фънк и хип хоп в Борисовата градина на 12 и 13 септември

R&B - ако мислите, че става дума за ритъм енд блус, грешите!
Говорим за ритъм и бира!

Фестивалът на независимите артисти и производители на крафт бири rtm+beer  се готви за третото си издание, което си е „избрало“ пространството в и около Маймунарника в Борисовата градина в София.

И въпреки че фокусът на събитието тази година са Балканите (бира и музика от България, Сърбия, Румъния, Словения, Хърватия), „бирените територии“ са много по-обширни - ще има пиво от Дания, Чехия и (закъде без нея) Белгия. А музикалните изкушения също широкоспектърни - от соул, фънк, джаз и хип-хоп до буги, диско, хаус, брейкбийт, footwork.
Организаторите на фестивала казват, че това е фестивал на бирата и изкуството с характер - „от хората за хората“ и неговата цел е чрез конструктивната конкуренция да се култивира по-качествена и осъзната потребителска култура и начин на живот.
И те - организаторите - гостуваха в Радио София в „Ритъма на лятото“.

Чуйте какво разказаха  Рори Милър (който е от Сиатъл, идва в България преди 7 години, вече има дете, родено на българска територия и много приятели тук, което определя като най-хубавото „нещо“ в София) и Христо Араклиев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерея