Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Група "Остава" - 23 години по сцените и нов албум

2
Фото: facebook/ Остава

Тази вечер група "Остава" ще отбележи своята 23-годишнина с голям летен концерт на открито в Маймунарника, в Борисова градина.
Такъв концерт в края на лятото те правят вече "по традиция", а днес (освен всичко друго любимо) те ще изпълнят за първи път всички песни от новия си албум, който предстои да излезе до края на 2015.

Така че подгответе се за „Ще дойдеш ли с мен?", „Мини-тяло", „Поля от слънчогледи", „Шоколад", „Моно", „Мъничко човече", „Президент", "Бесен", но не в Париж? Берлин? Лондон?, а в София.

А посоката на новия албум е към хубави песни с привкус от първите ни години - по думите на Георги Георгиев - но и с едно ново, по-мащабно звучене, с преплитане на елементи от класическата музика, но и с един доста електронен саунд.

Георги всъщност е един от основателите на групата - а всичко е започнало малко след края на първи курс, не точно на 28 август, но в ранната есен.

И така вече 23 години - "Остава" оставя ясни и разпознаваеми следи в новия български рок. И продължават да търсят нови музикални комбинации  - като тази с квартет Сапаев.
За всичко това Лили Големинова разговаря с Георги Георгиев - за хубавото в музиката, за онези първи години, за търсенията, за начина, по който ще премине концерта довечера.

Чуйте!



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерея