Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Кметът на Перник Иван Иванов:

Самите ние не спазваме ли реда, няма как да живеем добре

Фото: архив

През месец май 2013 г. беше одобрен проектът за Зелена и достъпна градска среда в Перник. Общата му стойност възлиза на 4 983 000 лв. Какво включва изпълнението му?

Обновителните дейности обхващат облагородяване на площадното пространство в Перник, което да се превърне в зелена зона с много места за отдих, повече детски кътове и зимна пързалка. Освен това подмяна на настилката по ул. „Търговска”, изграждане на нови цветни площи. Две години след началото на проекта, предстои завършването му.

За съжаление обаче вместо всички да се радват на новите придобивки и да се стремят да ги опазят, зачестяват проявите на вандализъм.

Даниела Бенишева потърси за коментар кметът на Перник инж. Иван Иванов.

За Радио София той каза, че се случват хубави и красиви неща, които струват много пари, но докато не се прекратят проявите на вандализъм тези пари, нашите пари се харчат безсмислено.

Въвеждане на видеонаблюдение, физическа охрана и налагане на по-високи санкции за нарушителите са част от мерките, които кметът предвижда да въведе.

За него идеята за създаване на Обществен съвет по чистота, в който да бъдат обсъждани проблемите на региона и превантивната работа в тази насока може да даде добри резултати.

В заключение Иван Иванов обобщи: Самите ние не спазваме ли реда, няма как да живеем добре.

Чуйте цялото интервю на Даниела Бенишева с кмета на Перник Иван Иванов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!