Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Автобуси с бежанци от Унгария пристигат в Австрия

Вернер Файман и Виктор Орбан ще обсъдят ситуацията с мигрантите

| обновлено 05.09.15 10:13
Фото: БГНЕС

Почти три хиляди имигранти пристигнаха в Австрия за броени часове тази сутрин, след като унгарските власти се отказаха от опитите да им попречат. Потокът от хора не спира - очакват се автобуси с още имигранти. Част от тях ще бъдат откарани във Виена, а други ще продължат за Германия, съобщи началникът на полицията в провинция Бургенланд, цитиран от Франс прес.

През нощта Унгария предостави около 100 автобуса, които да превозят хилядите бежанци от централната гара в Будапеща до границата, както и бежанци, тръгнали натам пеша.

Изглежда, властите са капитулирали пред искането на мигрантите, които в четвъртък влязоха в сблъсъци с полицията.

Бежанците бяха взети от гарата в Будапеща в 2:40 часа българско време. Автобуси започнаха да отвеждат към границата и мигрантите, които вървяха покрай магистрала в посока към Австрия.

Австрийският Червен кръст очаква между 800 и 1500 бежанци да пристигнат в неговия приемен център в Никелсдорф, на границата с Унгария. Говорител на хуманитарната организация заяви, че се подготвя подслон, храна и напитки за пристигащите.

Ситуацията с мигрантите ще бъде обсъдена днес по телефона между австрийския канцлер Вернер Файман и унгарския премиер Виктор Орбан.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!