Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Асоциации в/от камък и дърво

Пламен Деянофф показва "Основно изискване" паралелно в София и Виена

"Основно изискване" така е озаглавил своята първа самостоятелна изложба в София, живеещият от години във Виена Пламен Деянофф.

Той е автор на много и различни проекти, сред които и "Бронзовата къща", която трябваше да бъде експонирана в пълния си обем във Велико Търново - градът, където е роден авторът. И до момента това не се е случило, заради отказа на общинската управа, която смята че "къщата" ще наруши архитектурния ансамбъл на старата ни столица.

Проектът, който сега ще видят зрителите в Института за съвременно изкуство е най-новият, по който работи творецът. Включените обекти - скулптури, специално създадени за настоящата експозиция, са фрагменти от цялостното изследване на паметта, традицията, начините на производство, които са използвани в ежедневието и в същото време са станали елементи на изкуството.

Паралелно с изложбата в София, Пламен Деянофф представя елементи от цялостния проект “Основно изискване” (“Foundation Requirement”) и в Музея за съвременно изкуство 21er Haus/Belvedere във Виена (23.09.-29.11.2015).

Повече за експозицията, за творбите в нея и за това, над което работи Пламен Деянофф чуйте в интервюто с него.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!