Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Валс: Франция няма да приеме повече от 30-те хиляди бежанци в плана на Европейския съюз

Манюел Валс
Фото: ЕПА/БГНЕС
Франция няма да приеме повече от 30-те хиляди бежанци в рамките на плана на Европейския съюз. Това обяви френският премиер Манюел Валс пред националната телевизия "Франс 2".
Той подчерта, че приемът на имигранти е традиция и основна ценност на Франция, и все пак не можем да приемем в Европа всички, които бягат от режима в Сирия. Затова трябва да се организираме и атакуваме сърцевината на проблема.

Премиерът настоя, че имиграцията трябва да бъде контролирана, за да има работни места за всички и припомни, че и сега Франция приема годишно 200 хиляди чужденци. Бежанците, чиито молби бъдат отхвърлени, ще трябва да напуснат страната, отбеляза той.

Настаняването на 30 000 души е по силите на Франция, нищо няма да отнемем от французите - увери още Валс в отговор на тревожни зрителски въпроси за мащабите на имигрантския поток.

Междувременно вчера няколкостотин представители на крайнодесни групировки се събраха на митинг пред консулството на Германия в Париж с протестни лозунги срещу мигрантския наплив.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!