Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Фондация "За нашите деца“ организира благотворителна "Вечер на добродетелите"

SOS Детски селища България стартира проект "Шанс да останеш в собственото си семейство"

Проект, насочен към семействата, които имат затруднения и чиито деца са в риск да бъдат изоставени, започва SOS Детски селища България. Проектът "Шанс да останеш в собственото си семейство" е с продължителност 10 месеца и всеки месец ще обхваща по 30 деца.

На децата ще бъде осигурявано здравословно хранене и медикаменти, обясни изпълнителният директор на SOS Детски селища Пламен Стоянов:

Той ще бъде реализиран в нашите центрове за обществена подкрепа в София, Велико Търново, Габрово и в Радомир. В резултат на този проект ще подкрепим 3000 деца и техните семейства. Те ще имат възможността да се хранят, да имат добри условия - здравословни, и да могат да живеят в среда - нормална, каквато за всяко едно дете е необходимо да има.

Фондация "За нашите деца“ организира шестото издание на ежегодното благотворително събитие "Вечер на добродетелите".

Всички набрани средства ще бъдат инвестирани в осигуряване на специализирана и висококачествена приемна грижа за деца, които временно или постоянно не могат да живеят в родното си семейство.

Патрон на събитието за втори път е еврокомисарят Кристалина Георгиева. Програмата включва творчески изпълнения от приемни родители, вече пораснали деца, отгледани в приемни семейства, утвърдени бизнес лидери, служители на фондацията и популярни лица.

БНР е медиен партньор на събитието.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!