Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Преглед на печата

"500 от бежанците в Гърция и Италия ще пристигнат у нас до Нова година", съобщава "Сега". Правителството все още няма идея как ще ги интегрира. Водещото заглавие на "Новинар" гласи "Започна разселването на бежанците", притокът нямало да секне скоро, според председателя на Европейската комисия Жан Клод Юнкер. "Стандарт" информира, че България няма да строи нови лагери за бежанците.
"Труд" цитира министъра на финансите за приоритетите в бюджета за следващата година -  образованието и инфраструктурата. Горанов е заявил, че дефицитът ще е 2 на сто, той ще се старае страната ни да спре да генерира дългове. "Труд" цитира и подготвената Национална здравна стратегия до 2020 година, според която се намалява специализираната и болничната помощ за сметка на по-добрата превенция, предлагат се и критерии за избиране на болници и лекари, с които Здравната каса ще сключва договори.
В коментар за бюджета за догодина в "24 часа", макроикономистът Петър Ганев обобщава, че съдебната власт търси повече пари без значение какви варианти предлага, като например по-високи минимални заплати, с мотива, че това е част от законодателството. Реформи в системата обаче няма и не се предлагат, се казва в  коментара.
"Монитор" и "Телеграф" отделят много място за това, че разследващият сайт "Бивол"  "Бухалка на зеления рекет". Тома Белев и компания и сайтът "Бивол" са намерили устойчива схема за медиен рекет, тормоз и очерняне, пишат двата вестника.
"Телеграф" пише на водещо място на верижната катастрофа в прохода Витиня. Повечето от участниците в инцидента ще получат актове за глоба, масовото меле може да се превърне в правен абсурд, коментира изданието.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!