Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Кратко, но съдържателно нарече Давутоглу посещението на Бойко Борисов в Истанбул

Фото: БГНЕС

Турският премиер Ахмед Давутоглу определи като кратко, но съдържателно посещението на българския министър-председател Бойко Борисов днес в Истанбул.

Давутоглу даде висока оценка на сътрудничеството между България и Турция, което по думите му е от особена важност за двата народа.

Турският премиер благодари на Борисов за изказаните съболезнования и съчувствие по повод терористичния акт в Анкара, който отне живота на най-малко 97 души.

Тероризмът е престъпление срещу човечеството и борбата срещу него, както и мерките, които се вземат, имат много важно значение особено за съседни държави, каквито са Турция и България, заяви Давутоглу.

Той подчерта също, че взаимният стокообмен между Турция и България има потенциала да бъде увеличен на 10 млрд. долара в близките години.

Турският премиер благодари за участието на Борисов в организирания от Турция Глобален форум на тема "Миграция и развитие", който започна днес и ще продължи и утре.

В речта си пред близо 700-те участници във форума, които пристигнаха в Истанбул от около 140 държави, Давутоглу посочи, че Сирия и Ирак са проблем не само за съседните държави, но и за всички останали.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!