Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Турски изтребители свалиха самолет с неидентифицирана националност

| обновлено 16.10.15 15:31

Турски изтребители са свалили безпилотен самолет с неидентифицирана националност. Машината е навлязла в турското въздушно пространство, близо до сирийската граница.

Самолетът на три пъти е бил засечен от турските радари в нарушаване на въздушното пространство на три километра навътре от границата. Въздушната отбрана три пъти е отправила предупредителни сигнали, но летателното тяло не напуснало и продължило да лети над турската територия. Турските изтребители, които контролират границата със Сирия, открили огън по самолета и го свалили.

В съобщението на турския генерален щаб се подчертава, че Турция е предприела атаката по свалянето на чуждото летателно тяло в рамките на ангажиментите за опазване на турското въздушно пространство, които бяха въведени, след като руските ВВС предприеха въздушните удари над Сирия.

Междувременно министерството на отбраната на Русия заяви, че всичките руски самолети в Сирия безопасно са се върнали в базите си, а всички безпилотни машини извършват дейността си "по план". 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!