Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Германските власти предадоха на българската прокуратура издирван с европейска заповед за арест

Срещу Владислав Филков е обвинен за грабеж, придружен с убийство

Германските власти предадоха на българската прокуратура издирвания с европейска заповед за арест Владислав Филков за  провеждане на наказателно преследване срещу него за грабеж, придружен с убийството на 75-годишния Николай Димитров от град Завет.

Престъплението е извършено на 25 декември 2014 година в дома на възрастния мъж в Завет, а в хода на разследването са събрани доказателства, уличаващи като извършител 29-годишния гурбетчия. Филков беше привлечен като обвиняем през март в негово отсъствие, тъй като по това време вече се е намирал в Германия и за задържането му беше издадена европейска заповед за арест, изпълнена през юни.

С решение на Апелационния съд в Берлин от 7 октомври е допуснато предаването му на българските власти. То е осъществено днес, в резултат на на действията на Международния отдел на Върховна касационна прокуратура и Окръжна прокуратура - Разград.

От Апелативната прокуратура във Варна съобщиха, че разградската Окръжна прокуратура ще предяви на Владислав Филков  постановлението за привличането му като обвиняем и ще внесе искане до съда за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!