Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Задържаха софийски микробус на АМ "Тракия" с 26 нелегални мигранти

Фото: Прокуратура на РБ

На автомагистрала “Тракия“ в района на Стара Загора в посока към София по време на проведената полицейска акция беше задържан микробус с 26 лица от Сирия и Ирак, между тях деца и непълнолетни.

Микробусът, с който са се движели мигрантите, е със софийска регистрация.  При подаден знак със стоп палка от полицията, водачът спрял рязко, скочил от микробуса и се опитал да избяга, прескачайки крайпътната мрежа, но бил застигнат и заложен от патрула.

Под надзора на районната прокуратура в Стара Загора  срещу 51-годишния шофьор от Димитровградското село Черногорово е започнало бързо производство за подпомагане на чужденци за незаконно преминаване на страната ни.

В прокурорско постановление арестът му ще бъде удължен на 72 часа, а в понеделник районната прокуратура ще поиска от съда постоянна мярка за задържане под стража.

26-мата сирийци и иракчани са влезли в България без документи за самоличност. Процесуалните действия включват разпити на бежанци и свидетели, както и назначаването на експертизи.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!