Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

27 ноември ще бъде обявен за Ден без жертви на пътя

Фото: БГНЕС

На 1 ноември “Пътната полиция“ започва традиционната акция “Зима“, като за първи път през тази година акцията ще има три акцента.

Първият започва от 1 ноември и ще продължи до 8 ноември и е насочен към велосипедистите и тези, които се придвижват с превозни средства с животинска тяга, като те имат задължения, обвързани с местните власти.

Вторият е насочен към пешеходците, защото те са най-уязвимата група участници в пътното движение, поясни Бойко Рановски, началник на отдел "Пътна полиция" в Главна дирекция "Национална полиция":

През миналата година имахме загинали 150 човека пешеходци на пътя и за съжаление тенденцията се запазва и през настоящата година.

Третата част от акция "Зима" ще се проведе от 11 до 30 ноември и в нея основният акцент ще бъде подготовката на автомобилите за движение при зимни условия. Ще има и такива сервизи, в които ще могат да се извършват безплатни проверки на автомобилите и обявяване на деня 27 ноември за Ден без жертви и на водачи, и на пътници в автомобили на пътя,
допълни Рановски.

Инспектор Мария Ботева от отдел "Пътна полиция" при Главна дирекция "Национална полиция" допълни:

В момента, в който служител на "Пътна полиция" установи, че един водач или пътник, или пешеходец е нарушил правилата за движението по пътищата, спрямо него ще бъдат взимани мерки. Ние целогодишно работим, по това да се спазват разпоредбите на Закона за движението по пътищата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!