Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Преглед на печата

"Бежанците в Гърция и Италия отказват да се местят в София" е водещото заглавие на вестник "Сега". Бежанският център в столичния квартал "Враждебна", определен да приюти преразпределените мигранти, е празен, казват източници от Агенцията за бежанците. 1 366 са търсещите убежище у нас в този момент, крайна цел за тях е Западна Европа. Влизащите в страната ни са предимно млади мъже от Афганистан.
"Монитор" съобщава на първа страница "Хакерската атака срещу ЦИК струвала 10 хиляди долара", плащането ставало с непроследима виртуална валута. ГДБОП проверява и българска фирма, но IP адресите на атакуващите са регистрирани във Виетнам, САЩ и на други места по света. 
ДАНС издирва кой е разхвърлял в Стара Загора листовки за фалит на банка, съобщава "24 часа". Според изданието, става дума за активно мероприятие, което да изплаши клиентите на банката, че ще се повтори сценария с КТБ.
"Дума" пише на първа страница "Договорът с Полша за ремонт на МиГ-29 под въпрос". Вестникът се позовава на изказване на депутата от АБВ, ген. Михо Михов. Полските работници са притеснени от заплахите на Русия, че ще спре да изпраща части към заводите, ако договорът с България бъде подписан.
БНБ избра "Делойт" за консултант при предстоящата оценка на качеството на активите и стрес тестовете на българските банки, пише "Капитал дейли". Комисията за финансов надзор пък откри процедура за избор на консултант за преглед на активите и стрес тестовете на застрахователните и пенсионните дружества. Така ще бъде направена цялостна проверка на финансовия сектор у нас. 
Четирима имат интерес да купят "Виваком", пише "Стандарт", като цитира "Ройтерс". Според агенцията, телекомът ще бъде продаден през ноември.
Заглавието на първа страница на вестник "Земя" гласи "Живот във феодализма", в Родопите разменят картофи за продукти от първа необходимост. Практикуваната от години натурална размяна в този край придобива все по-големи размери к заради нарастващата безработица. В община Якоруда нивото й е над 50 процента.
"Време е за акция "Спрете КАТ" коментира вестник "Труд" по повод поредната акция на пътя, този път с надслов "Зима". Челното заглавие на броя е "Очарователна депутатска глупост, вземат книжка за летни гуми през зимата". Това всъщност са коментари на шофьори, които допълват, че катаджиите, под предлог, че правят акции, търсят начини да напълнят джобовете си от рушвети.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!