Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Национална полиция започва от днес акция "Зима"

Фото: архив

От днес започва акция "Зима".Комисар Бойко Рановски от Главна дирекция "Национална полиция" с повече подробности за акцията:

През периода от 1 до 8 ноември ще се акцентира върху участниците в пътното движение като велосипедисти и превозни средства с животинска тяга. В тази връзка сме обявили 6-и ноември за Ден без загинали велосипедисти на пътя. Седмицата от 9 до 21 ноември ще бъде Седмица за пешеходци, водачи и толерантност на пътя. Третата част от акция „Зима“ ще се проведе от 11 до 30 ноември и в нея основния акцент ще бъде подготовката на автомобилите за движение при зимни условия. 27 ноември обявяваме като Ден без жертви на водачи и пътници в автомобили на пътя.

По време на кампанията служителите на „Пътна полиция“ ще раздават на участниците в движението брошури с полезна информация и съвети за безопасност на пътя. В paмкитe нa aкциятa в сервизите на  Съюзa нa бългapcкитe aвтoмoбилиcти щe може да се извъpшвa бeзплaтнa пpoвepкa нa гумите на автомобилите, фapoвeтe и cвeтлинитe на автомобилите




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!