Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

В съда във Велико Търново продължава делото срещу Петко Петков от Лясковец

Фото: Катя Чорова

В Окръжния съд във Велико Търново продължава делото срещу Петко Петков от Лясковец, обвинен за умишлено убийство на командоса Емил Шарков и опит за убийство на петима души от Специализирания отряд за борба с тероризма. Заседанията са насрочени до 20 ноември и се очаква да бъде произнесена присъда.

Процесът срещу Петко Петков започна през февруари, една година след полицейската акция за неговия арест и изземване на незаконното му оръжие. Сега ще бъдат разпитани неявилите се свидетели и ще бъде изслушана нова експертиза на видеозаписа от акцията в Лясковец.

Според прокурора Цветан Маринов обвинението срещу Петков е доказано по безспорен начин. Ваня Рибчева, майката на убития Емил Шарков:

Фактите за физическото убийство на сина ми са установени още от самото начало. Що се отнася до присъда, смъртна присъда е малко. Но нищо няма да ми върне сина. Това, което се прави, е по-скоро за живите хора и за обществото. Да се види, че има справедливост.

Според един от адвокатите на Петков Виктор Костов фактите по делото са изяснени:

Може би още в края на тази седмица ще започнат пледоариите, тъй като отлагането беше достатъчно. Справедливият процес изисква и скоростност, без това да вреди на доказателствата и обсъждането, но, считам, че това ще бъде последната серия от заседания.

И днес Петков се провикна към журналистите:

Невинен съм и ще го докажа на всички.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!