Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Преглед на чуждестранния печат

Засега никоя терористична група не е поела отговорност за атаките от снощи във френската столица, съобщава вестник Le Figaro.

Френското общество трябва да започне да води решителна борба срещу терористичната заплаха, пише Liberation. "Невъзможно е да не се свържат тези кървави събития с бойните действия в Близкия изток. Франция играе в тях своята роля. И тя ще продължава да действа все така непоколебимо", пише още там. Според френския всекидневник, по непотвърдени данни, отговорност за терористичните данни е поела "Ислямска държава".

Месеци след атаката срещу сатиричното списание "Шарли ебдо", при която бяха убити 17 души, Франция се оказа жертва на ново джихадистко нападение с още по-ужасяващи пропорции, пише The Guardian. Според повечето оценки Франция е изгубила повече хора от ислямския тероризъм, отколкото която и да е друга държава в Европа. Най-малко 200 френски джихадисти, прекарали известно време на територии във владение на "Ислямска държава", са се завърнали в родината си.

Според The Independent генерал Абас Ибрахим, ръководител на ливанския апарат на Държавна сигурност, от месеци твърди, че воюва срещу "Ислямска държава" и че неговите хора, заедно с ливанската армия, през последните две седмици извършват проверки по домовете на ислямисти сунити.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!